O nas

Myślisz o Grecji? Pomyśl o GRECO! Od 30 lat z sercem i uśmiechem serwujemy Wam, proste i smaczne jedzenie oparte na naturalnych składnikach i pasji do gotowania.

Nasze początki

Trochę historii

Jesteśmy firmą rodzinną założoną w 1991 roku przez Konstantinosa Chrysagisa, który podczas podróży po Polsce odwiedził Wrocław, gdzie powstała pierwsza restauracja Ready’s. Pierwszy nasz lokal został otwarty na wrocławskim Rynku i działa z powodzeniem do dzisiaj. We Wrocławiu również znajduje się centrala naszej firmy.
Kilka lat później nazwa została zmieniona na GRECO.  Z biegiem czasu sieć zaczęła się rozrastać. W chwili obecnej posiadamy 9 restauracji w różnych miastach Polski. Tym samym jesteśmy jedyną i największą siecią restauracji greckich w Europie. Od tamtego momentu wiele się zmieniło, natomiast jedno pozostało niezmienne –  proste, smaczne i zdrowe jedzenie w przyzwoitej cenie przygotowane na bazie oryginalnych greckich produktów.

Dlaczego GRECO

Czy wiesz, że...?

Oliwa z oliwek, oliwki oraz Ser FETA -

są importowane przez nas bezpośrednio z Grecji.

Ser FETA

Kulinarny symbol Grecji

Ser feta jest produktem charakterystycznym  - słona i pikantna, doskonale komponuje się z warzywami, oliwą oraz owocami morza. Ser oferuje nam bogatą dawkę pełnowartościowego białka (ponad 14%), wapń, witaminę A, witaminę K, sód oraz pokaźną dawkę naturalnych probiotyków, które wspierają mikroflorę jelit, a co za tym idzie dbają o naszą odporność

Dlaczego GRECO

Czy wiesz, że...?

GYROS NIE KEBAB

Nasza specjalność

W GRECO sprzedajemy wyłącznie oryginalny gyros - zrobiony z wyselekcjonowanych kawałków najwyższej jakości mięsa wieprzowego lub drobiowego z polskich hodowli, opiekany na pionowym grillu, a nie z niskiej jakości mięsa mielonego z dodatkiem mnóstwa konserwantów i różnego rodzaju "E"

Dlaczego GRECO

Czy wiesz, że...?

Grecka bułka pita

nasza grecka bułka pita jest ręcznie robiona w małej rodzinnej piekarni w Atenach

Greckie oregano

używane przez nas greckie oregano jest bogate w przeciwutleniacze (antyoksydanty), przyspiesza również trawienie pokarmów

Czerwona cebula

której używamy do sałatek jest zdecydowanie bardziej soczysta i słodsza, gdyż pochodzi od greckiego rolnika z okolic Salonik

Pomarańcze

których używamy do świeżych soków pochodzą z ekologicznych upraw i nie są zabezpieczone chemicznie, jak te wysyłane do supermarketów

0

Restauracji

0

Stolików

0

Średnie klientów dziennie