O nas
Myślisz o Grecji? Pomyśl o GRECO! Od 30 lat z sercem i uśmiechem serwujemy Wam, proste i smaczne jedzenie oparte na naturalnych składnikach i pasji do gotowania.
Nasze początki
Trochę historii
Jesteśmy firmą rodzinną założoną w 1991 roku przez Konstantinosa Chrysagisa, który podczas podróży po Polsce odwiedził Wrocław, gdzie powstała pierwsza restauracja Ready’s. Pierwszy nasz lokal został otwarty na wrocławskim Rynku i działa z powodzeniem do dzisiaj. We Wrocławiu również znajduje się centrala naszej firmy.
Kilka lat później nazwa została zmieniona na GRECO. Z biegiem czasu sieć zaczęła się rozrastać. W chwili obecnej posiadamy 9 restauracji w różnych miastach Polski. Tym samym jesteśmy jedyną i największą siecią restauracji greckich w Europie. Od tamtego momentu wiele się zmieniło, natomiast jedno pozostało niezmienne – proste, smaczne i zdrowe jedzenie w przyzwoitej cenie przygotowane na bazie oryginalnych greckich produktów.
Dlaczego GRECO
Czy wiesz, że...?
Oliwa z oliwek, oliwki oraz Ser FETA -
są importowane przez nas bezpośrednio z Grecji.
Ser FETA
Kulinarny symbol Grecji
Ser feta jest produktem charakterystycznym - słona i pikantna, doskonale komponuje się z warzywami, oliwą oraz owocami morza. Ser oferuje nam bogatą dawkę pełnowartościowego białka (ponad 14%), wapń, witaminę A, witaminę K, sód oraz pokaźną dawkę naturalnych probiotyków, które wspierają mikroflorę jelit, a co za tym idzie dbają o naszą odporność
Dlaczego GRECO
Czy wiesz, że...?
GYROS NIE KEBAB
Nasza specjalność
W GRECO sprzedajemy wyłącznie oryginalny gyros - zrobiony z wyselekcjonowanych kawałków najwyższej jakości mięsa wieprzowego lub drobiowego z polskich hodowli, opiekany na pionowym grillu, a nie z niskiej jakości mięsa mielonego z dodatkiem mnóstwa konserwantów i różnego rodzaju "E"
Dlaczego GRECO
Czy wiesz, że...?
Grecka bułka pita
nasza grecka bułka pita jest ręcznie robiona w małej rodzinnej piekarni w Atenach
Greckie oregano
używane przez nas greckie oregano jest bogate w przeciwutleniacze (antyoksydanty), przyspiesza również trawienie pokarmów
Czerwona cebula
której używamy do sałatek jest zdecydowanie bardziej soczysta i słodsza, gdyż pochodzi od greckiego rolnika z okolic Salonik
Pomarańcze
których używamy do świeżych soków pochodzą z ekologicznych upraw i nie są zabezpieczone chemicznie, jak te wysyłane do supermarketów
0
Restauracji
0
Stolików
0