Franczyza
Restauracje GRECO działają z powodzeniem prawie 30 lat. Pierwszych gości przyjęliśmy już w 1991 roku w restauracji na wrocławskim Rynku. Działa ona z powodzeniem do dnia dzisiejszego. Obecnie zarządzamy siecią 9 restauracji w różnych miastach Polski działających w dwóch formatach casual oraz fast food.

W każdej restauracji oferujemy 30 różnych dań sporządzanych wg greckich receptur. Klienci odwiedzający nasze restauracje mogą smakować oryginalnego greckiego gyros, bryzolę, souvlaki, bifteki, mousakę, pitę, tzatziki ora baklavę.
Od początku działalności dostarczamy klientom specjały kuchni greckiej przygotowane ze świeżych produktów wg oryginalnych greckich receptur. Posiadamy nowoczesne centrum produkcyjno-cateringowe w którym prowadzimy kuchnię centralną dostarczającą półprodukty do naszych lokali. W związku z tym, iż sami importujemy z Grecji większość surowców, półproduktów i produktów jesteśmy w stanie zaoferować najlepszą jakość w najlepszej cenie. Nad stałą jakością produkcji czuwa wysoce wyspecjalizowany personel.
Franczyzobiorca korzysta z naszego know-how, księgi standardów, oraz całego doświadczenia w branży, począwszy od konsultacji w wyborze dostawców sprzętu gastronomicznego, skończywszy na wystroju lokalu.
Nasz system szkoleń i możliwość pracy w istniejącej restauracji ma dać gwarancje przyszłemu franczyzobiorcy, jeszcze przed rozpoczęciem własnej działalności poznania większość aspektów funkcjonowania restauracji.
NASZE ZALETY

KOSZTY I OPŁATY
- opłata wstępna - od 10.000 zł
- koszt inwestycji od 150.000 zł (jest to najmniejszy koncept o powierzchni ok.40-45 m2; zlokalizowany w centrum handlowym, zazwyczaj położony w części typu food cort
- opłata miesięczna stała lub liczona jako % od obrotu netto plus opłata na reklamę i marketing.
PODSTAWOWE WYMAGANIE
Poszukujemy osób, które świadomie podejmują decyzje o zainwestowaniu kapitału w branżę gastronomiczną. Nasi Franczyzobiorcy powinni być ukierunkowaniu na osiągnięcie sukcesu poprzez wieloletnią współpracę z nami. Powinni posiadać pasję odkrywania nowych smaków, być samodzielni, wytrwali w dążeniu do celu, lubić codzienną systematyczną pracę z ludźmi.
Nie wymagamy wcześniejszego doświadczenia w gastronomii.
LOKAL
Decyzja o otwarciu swojej restauracji jest procesem bardzo złożonym. Elementem decydującym o sukcesie a co za tym idzie szybkim zwrocie poniesionych nakładów jest odpowiednio wybrany LOKAL. Sukces budujemy na podstawie liczby odwiedzających nas klientów, dlatego tak ważne jest aby decyzja o lokalizacji była gruntownie przemyślana.
Podstawową powierzchnią, którą należy dysponować jest 45-55 m2 w przypadku restauracji fast food lub Centrum handlowego.
Restauracje z obsługą kelnerską powinny posiadać co najmniej 120- 150m2 z możliwością wystawienia ogródka letniego. Nie stawiamy warunków dotyczących własności lokali. Zarówno osoby które wynajmują powierzchnie jak i te które są ich właścicielami mogą z nami współpracować. Niemniej jednak zależy nam na długoletnich umowach najmu.

PROMOCJA I ZNAKI TOWAROWE
Marka GRECO jest zarejestrowanym znakiem towarowym i stanowi własność firmy MEDSUN S.A.
Myślisz o Grecji, pomyśl o Greco. Od 30 lat z sercem i uśmiechem serwujemy Wam, proste i smaczne jedzenie oparte na naturalnych składnikach i pasji do gotowania. W naszych restauracjach możesz spróbować pysznych souvlaków, oryginalnego gyrosa, kultowej greckiej moussaki delektując się naszym domowym winem GRECO. Na deser polecamy pyszną baklavę.
Przytulne wnętrza naszych restauracji zaaranżowane w stylu wyspiarskich tawern oraz uśmiechnięty personel sprawi, że poczujecie się jak w Grecji. Odżyją wspomnienia smaków, słońca, morza ... można się zapomnieć i rozkoszować chwilą wspólnie z przyjaciółmi, rodziną a każde spotkanie biznesowe będzie przyjemne i odprężające bo my w Greco kochamy to co robimy i robimy to pasją.
Aby dowiedzieć się więcej, możesz skontaktować się e-mailem: biuro@grecja.pl lub przez poniższy formularz: