Uczta z owocami morza

Uczta z owocami morza

>Saganaki garides / 200 g
>Saganaki mydia (z małżami) / 180 g
>rybki greckie Atherina / 150 g
>kalmary / 150 g
>ośmiorniczki i małże / 150 g
>sałatka GRECO / 300 g
>nigiri dolmadakia / 160 g
>tzatziki / 150 g.
>grillowany chleb z oliwą i oregano / 3 szt
>frytki / 180 g.

Ta uczta wspomnienie wakacji i podróż do słonecznej Grecji.
W zestawie karafka wina 0,5 lub dwa napoje 0,2 L. Smacznego!

Uczta mięsna

Wybornie skomponowana uczta, w skład której wchodzą grillowane mięsa – dwa rodzaje do wyboru:
souvlaki, bifteki, gyros, fileto kotopulo, bryzola, kebab /260g
>sałatka Greco / 300 g
>Melitzanosalata / 150 g
>dolmadakia / 150 g
>tzatziki / 150 g
>grillowany chleb z oliwą i oregano / 3 szt.
>frytki / 180 g

W zestawie karafka wina 0,5l Iub dwa napoje 0,2l.
Ta uczta sprawi, iż poczujecie się jak w skąpanej słońcem Grecji

Moussaka

Tradycyjna grecka zapiekanka z mięsem mielonym (baranina+wołowina+wieprzowina), ziemniakami i bakłażanem pod kołderką z beszamelu.

Kebab politiko

Trzy ręcznie formowane greckie kebaby z baraniną, przygotowane wg oryginalnej receptury pochodzącej z Konstantynopola, ułożone na bułce pita, serwowane z cebulą, tzatzikami, pomidorem oraz frytkami. Mix mięsa wieprzowego, wołowego i baraniny.

Paidakia

Comber jagnięcy z griIla w towarzystwie pieczonych ziemniaczków, podawany z sałatką GRECO.

Bifteki -100% polskiej wołowiny

Ręcznie formowany kotlet przygotowany w 100 % z polskiej wołowiny, z sałatką GRECO, oliwkami, tzatzikami, frytkami, przykryte pomidorem posypanym pietruszką i skruszonym serem FETA.

Stifado wołowe

Wołowina duszona w czerwonym winie z cynamonem, ziołami, cebulą podawana z kaszą bulgur w zestawie sałatką GRECO.

Fileto moshari

Grillowany stek z antrykotu, podany z odrobiną masła ziołowo-czosnkowego, oliwkami, tzatzikami i cząstkami ziemniaków.

Bryzola z karkówki wieprzowej

Grillowany, aromatycznie marynowany karczek z grilla podawany z sałatką GRECO, oliwkami, tzatzikami oraz pieczonymi ziemniakami.

Fileto kotopulo

Grillowany, aromatycznie marynowany filet z kurczaka podawany z sałatką GRECO, oliwkami, tzatzikami oraz pieczonymi ziemniakami.